Založ si blog

Keď šašo umieral

Keď šašo umieral

Keď šašo umieral,zemskí gnómovia nanosili k nemu zlato a drahokamy a obložili ho nimi, aby šašo při umieraní necítil smútok.Vládcovia ohňa – sylfovia rozdúchali drobné plamienky,ktoré zohrievali jeho chladnúce telo.Elfovia prileteli zo svojich vzdušných palácov a vetrík pohládzal šašove vlasy a tvár.Rusalky v drobných dlaniach priniesli priezračnú vodu a dali mu piť,lenže do vody sa primiešali ich slzy,preto bola slaná.Zlato a drahokami sa trblietali,šašo však už videl svetlo prevyšujúce pozemské klenoty a tam upieral svoj zrak.Plamienky hriali,no tuhnúce telo už nemohli oživiť.Šašov duch vnímal omnoho väčšie teplo,láskavé ruky rozhrnuli oponu nočnej oblohy,opatrne uchopili šašovho ducha,aby ho viedli,on vďačne stúpal,
Vetrík nadarmo pohládzal šašove vlasy,vrásky na jeho čele sa začali vyrovnávať,šašo prestal vnímať bolesť.
Voda rusaliek svieža a pramenistá,ťažko mohla nahradiť vodu života,ku ktorej sa nedočkavo ponáhľal šašov duch,smädný,unavený,ale vyslobodený.
,,Bol ako dieťa,tuším to nemal v hlave v poriadku,,- vraveli susedia,čo sa zhromaždili před šašovým domom.,,Blázon,pomätenec,cvok!,,kričali jeden cez druhého.
,,Bláznom patria kvetiny,,snažili sa im povedať rusalky.
Rusalky ozdobili šašovu hlavu kvetmi lekna.Potom nečujne zmizli.Ľudia však postŕhali biele kvety a vyhodili ich cez okno na ulicu.
,,Ten už naozaj nebol normálny,,povedal akýsi muž.,,Obložil sa kvetinami.,,
Vtedy ľudia uvideli zlato a drahokamy okolo šašových ruk a nôh.Vrhli sa na ne a začali si chvatne plniť vrecká.
,,Spával na zlate,pod hlavou mal drahé kamene!Skupáň starý!,,zneli rozhorčené výkriky.
Šašovo mŕtve telo prevracali z boka na bok,aby ich pozornosti neunikol ani jeden z klenotov.
,,Poďme odtiaľto,spustil sa vietor,,navrhol muž.,,Aj tak tu už nič nenájdeme.,,
Zatvorili dvere na šašovom dome.Dom osamel.
Šašo zostal ležať tak,ako ho nechali,celý pokrčený.
A elfovia – vládcovia vetra,rozdúchali ohne sylfov a tie objali šašovo telo a premenili ho na kôpku popola.Elfovia si brali celé hrste a rozvievali ho po poliach,zem ho prijímala,mohutne vyrašila pšenica.Rusalky rozprestreli popol na hladinách riek a rybníkov a voda od smútku zošedivela.Gnómovia si truhličky od pokladov naplnili popolom,odcupitali do svojich tmavých podzemných chodieb a spod zeme zaznelo žalostné requiem pre mŕtveho šaša.Pridal sa vietor,vzdutá voda riek a rybníkov,vo vzduchu sa zvíjali mihotavé plamienky elfov.
Ľudia sedeli v bezpečí svojich domovov,radovali sa zo zlata a drahokamov a spievali si veselé piesne.
Veď sa dokopy nič nestalo.Iba jeden šašo zomrel.

Odpoveď na predošlý článok

21.07.2014

Teraz sa pokúsim výstižne zodpovedať na kritické ohlasy, ktoré som zaznamenal na môj článok o Ježišovi a Jehovovi, bohu Židov. Zdroje pre moje tvrdenia: – biblia, kanonizované a apokryfné evanjelia, štúdium kvanta diel o rímskej ríši a vzniku kresťanstva – štúdium rádových materiálov Thule Gesellschaft, Ordo de Bucintoro, Ordo Causa nostra, sú na internete [...]

Bol Ježiš Židom a synom starozákonného Jehovu?

20.07.2014

Tieto dve dogmy z nadpisu článku tvoria hlavné pojítko medzi kresťanstvom a židovstvom. Prakticky všetky kresťanské cirkvi, sekty a združenia bazírujú na týchto tvrdeniach. Prečo bolo potrebné dostať boha Židov do kresťanskej vierouky a prisúdiť mu otcovstvo Ježiša? Nuž jednoducho preto, aby sa kult uctievania Jehovu rozšíril v upravenej podobe prijateľnej pre gojimov [...]

Kto bol skutočný Mojžiš a jeho vyvolený národ ?

19.07.2014

Uvedené fakty v tomto článku poskytnú iný obraz o postave Mojžiša, v odlišnom pohľade, než aký nachádzame v piatich knihách Mojžiša /ha moshe chamesh torah/ a vlastne v celej biblii. Meno Mojžiš má egyptský pôvod a hebrejské Moše, či Mose, je skomolenina egyptského mena. Plné meno Mojžiša bolo Ra-mo-se, čiže zasvätený pod ochranu boha Amona-Ra /Imen Re/. Mojžiš [...]

HIMARS

USA ohlásili nákupy vojenského materiálu pre Ukrajinu za šesť miliárd, vybavenie však zrejme nedorazí niekoľko rokov

26.04.2024 21:43

Na dodanie materiálu si však budú musieť Ukrajinci počkať, lebo proces jeho obstarávania je len na začiatku.

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

neposlusnyobcan

raz budem aj dospelý

Štatistiky blogu

Počet článkov: 289
Celková čítanosť: 330837x
Priemerná čítanosť článkov: 1145x

Autor blogu