Založ si blog

Púčik ruže

PÚČIK RUŽE

Kúpil som si púčik ruže a on,že vraj nevykvitne.Ancikrist jeden.Vylisoval som si z neho ružový olej a draho som ho predával pred Tuzexom.
Narástli mi aj dlhé vlasy a ani som nevedel ako,náhle sa zo mňa stal vekslák.
Veksloval som,čo sa dalo,dokonca sa mi podarilo prevekslovať starého otca do domova dôchodcov.Mal sa tam výborne,niekoľkokrát si s nadšením podrezal žily a veselo sa pritom smial.Potom mu za trest nedávali sáčkovú polievku a nútili ho kľačať na polienku a stokrát opisovať vetu Už budem dobrý v troch mŕtvych jazykoch.
V nose mi rozkvitol šušeň.
Vymodeloval som si z neho lokomotívu a hybaj na Sicíliu.Tam ma už čakal môj krstný otec ,v taliančine nazývaný keresztapa a na znamenie sympatií mi rozbil hubu.
Na Sicílii ma prvý raz zabili.Boli to miestni teroristi.
Rozstrieľali ma na márne kúsky.
Krstný otec ma potom zbieral po celej Sicílii a keď ma zložil,nadával mi,že som drevo.
Nakoniec sa tak naštval,že ma predal stolárovi Giusepovi a ten zo mňa vystrúhal Buratina.
Musel som chodiť do školy,kde som sa z veľkého šlabikára povinne učil azbuku.
Nevydržal som takú tyraniu a zdrhol som do lesa.
Túlal som sa niekoľko dní medzi borovicami a sosnami,až som stretol dievčatko Malvínu.Bolo úplne nahé,jedine vo vlasoch malo veľkú červenú mašľu.
Nútila ma písať diktát,v ktorom sa opakovala veta:nech žije duce,nech žije duce…
I vylial som jej atrament na prsníky.Pes jej ich oblizoval, až ju zlízal celú.Bola zo zmrzliny.Tuším vanilkovej.
Potom som sa musel vrátiť domov.Prišiel telegram z domova dôchodcov.Starý otec sa zbláznil.Vysvitlo,že je Edison a vynašiel žiarovku.Odvtedy v domove dôchodcov furt svietia žiarovkami.
Stretol ma jeden chovateľ vtákov a ten vo mne spoznal vzácny druh papagája.Posadil ma do klietky,servíroval mi vtáči zob a slnečnicové jadierka.
Raz ma priniesol na návštevu k starému otcovi.Ten sa potešil a povedal mi chlapče,konečne ti narástli krídla.A dodal niečo v tom zmysle,že vtáka poznáš po perí a dôchodcu po tom,že je furt
hladný.
A na znamenie toho, zožral svoju zdravotnú sestru i s chorobopisom.Vypľul iba lodičky.
Jednu som si vzal a hľadal more.
Nikde však nebolo a tak som ju predal do Prahy.
Tam síce tiež nemajú more,ale federálna vláda si s tým poradí a nejaké more nám vymyslí.
Napadlo ma zájsťza Ežom a Gabom Vlkolinským.Zastihol som ich ako práve masírujú Hviezdoslava,ktorý ležal na pupku, vzdychal,že sa mu otvorila zlatá žila a písal Krvavé sonety.
Opodiaľ na Alžbetinom dvore Alžbeta sypala sliepkam a volala sa Erzsébeth.To vtedy bolo v móde.Priškrteným hlasom sa mi posťažovala,že ju pred chvílou škrtil herec Brzobohatý a
že v kúrii moc kúria.
Povedal som jej,že aj tak skončí pod kozubom,na čo zakrútila slepačím krkom.
Večer som usínal s blaženým pocitom a snívalo sa mi o buzerantoch kvietočkoch šepkajúcich si zaľúbené slová pod Kriváňom,ktorý ich opakovane znásilňoval aj napriek tomu, že boli maloleté a Lady Diane a princovi z Walesu,ktorí čítali deťom pred spaním Boženu Němcovú a Hamleta a bolo mi fajn.

1989

Odpoveď na predošlý článok

21.07.2014

Teraz sa pokúsim výstižne zodpovedať na kritické ohlasy, ktoré som zaznamenal na môj článok o Ježišovi a Jehovovi, bohu Židov. Zdroje pre moje tvrdenia: – biblia, kanonizované a apokryfné evanjelia, štúdium kvanta diel o rímskej ríši a vzniku kresťanstva – štúdium rádových materiálov Thule Gesellschaft, Ordo de Bucintoro, Ordo Causa nostra, sú na internete [...]

Bol Ježiš Židom a synom starozákonného Jehovu?

20.07.2014

Tieto dve dogmy z nadpisu článku tvoria hlavné pojítko medzi kresťanstvom a židovstvom. Prakticky všetky kresťanské cirkvi, sekty a združenia bazírujú na týchto tvrdeniach. Prečo bolo potrebné dostať boha Židov do kresťanskej vierouky a prisúdiť mu otcovstvo Ježiša? Nuž jednoducho preto, aby sa kult uctievania Jehovu rozšíril v upravenej podobe prijateľnej pre gojimov [...]

Kto bol skutočný Mojžiš a jeho vyvolený národ ?

19.07.2014

Uvedené fakty v tomto článku poskytnú iný obraz o postave Mojžiša, v odlišnom pohľade, než aký nachádzame v piatich knihách Mojžiša /ha moshe chamesh torah/ a vlastne v celej biblii. Meno Mojžiš má egyptský pôvod a hebrejské Moše, či Mose, je skomolenina egyptského mena. Plné meno Mojžiša bolo Ra-mo-se, čiže zasvätený pod ochranu boha Amona-Ra /Imen Re/. Mojžiš [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

neposlusnyobcan

raz budem aj dospelý

Štatistiky blogu

Počet článkov: 289
Celková čítanosť: 330452x
Priemerná čítanosť článkov: 1143x

Autor blogu